Україна і світ

Як отримати 300 злотих на школу: українські діти в Польщі можуть розраховувати на допомогу

Іще один вид фінансової допомоги почнуть виплачувати українцям, які отримали прихисток у Польщі. Розпочато приймання заявок від українців на отримання коштів для школярів, які навчаються в цій країні.

Міністерство сім’ї та соціальної політики Польщі  приймає заявки на програму під назвою Dobry start. За цією програмою надаватиметься грошова допомога українським школярам у Польщі.

Батьки дітей, які навчаються в польських школах, зможуть отримати одноразово 300 злотих (близько 1880 грн). Кошти виплачуються, щоб зібрати дитину до школи та купити потрібні речі.

В Польщі кошти за програмою Dobry start виплачують усім школярам, тому довідку про доходи від батьків не вимагають. Допомогу надають особам до 20 років, а особам з інвалідністю – до 24 років.

Хто може подати заявку на фінансову допомогу

Українці, які рятуються від війни в Польщі, отримають таку допомогу нарівні з поляками. Вони повинні відповідати таким критеріям:

  • є батьками або опікунами дитини, що навчаються у польській школі;
  • у них є дозвіл на постійне проживання в Польщі або вони підпадають під дію спеціального закону про допомогу громадянам України (військові біженці);
  • у них є номер PESEL на себе і дитину.

Як оформити заявку на виплату

Потрібно надати:

  • індивідуальний номер PESEL;
  • Польський номер телефону та електронну пошту;
  • рахунок в польському банку

Заявку батьки можуть подати на порталі Emp@tia MRiPS, на сайті PUE ZUS а також за допомогою електронного банкінгу.

Приймання заявок триватиме до 30 листопада 2022 року. Детальна інструкція, як подати заявку через портал ZUS, є на сайті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: VisitUkraine.today

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 21:12:41