Україна і світ

Як каратимуть спортсменів, які не повернулися в Україну

У Міністерстві молоді та спорту розповіли про санкції проти українських спортсменів, які не повернулися із міжнародних змагань до України.

Таких українських спортсменів виключили зі складу національних збірних команд, а з тими, хто був членами штатних збірних, розірвали контракти.

Про це розповів заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний в ефірі Свобода. Ранок.

— Це ті люди, які формально здійснили порушення, тому що вони залишилися там (за кордоном, – Ред.) поза межами тих офіційних спортивних заходів і тим часом, за яким вони мали повернутися відповідно за наказом міністерства, – розповів Бідний.

За його словами, були випадки, коли спортсмени навіть не потрапляли на змагання, в яких мали брати участь.

— Була ситуація, коли приїхали до готелю, взяли таксі і просто далі поїхали десь у невідомому напрямку. Звісно, така поведінка не гідна члена національної збірної команди, – розповів він.

Бідний додав, що, якщо така позиція є принциповою для людини – не виходити на контакт та не повертатися – тоді це означає, що “ця людина ввела нас в оману”.

Після запровадження воєнного стану в Україні чоловіки-спортсмени для виїзду за кордон на змагання мають отримати спеціальні дозволи. Однак 236 представників різних чоловічих збірних порушили терміни повернення та потрапили до списку порушників Мінмолодьспорту.

До цього списку потрапили футболісти Артем Громов та Владислав Кулач, які в зимове трансферне вікно перейшли до кіпріотського АЕКа Ларнаки та азербайджанської Зірі.

Водночас туди не потрапили троє інших українських футболістів Михайло Мудрик, Ілля Забарний та Віктор Циганков, які також стали гравцями іноземних клубів взимку.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-30 20:36:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин