Україна і світ

Як канабіс впливає на метаболізм жінок і чоловіків – дослідження

Нещодавнє дослідження вчених США, опубліковане в журналі Addictive Behaviors, показує, як рівень ТГК, основного активного компоненту марихуани, може впливати на метаболізм людей різної статі та викликати залежність від канабісу.

Фактори, які впливають на метаболізм

На метаболізм ТГК, процес, за допомогою якого активний компонент марихуани розщеплюється на психоактивні та неактивні складові, можуть впливати генетичні відмінності у ферментах.

Приблизно кожна четверта людина має ген, який змушує ці ферменти розщеплювати ТГК менш ефективно, що може збільшити тривалість дії канабісу.

Зараз дивляться

Залежність від канабісу

Дослідження виявило зв’язок між генетичними варіаціями метаболізму ТГК та наслідками вживання канабісу.

Для цього були залучені 54 учасники різної статі віком від 16 до 25 років, серед яких було 38 залежних від канабісу. Результати показали, що молоді жінки схильні до залежності від канабісу через повільніший метаболізм ТГК.

Крім того, дослідники виявили, що у чоловіків з генетично повільним метаболізмом вживання канабісу також може викликати залежність.

Хоча дослідження проводили за участі молодих людей, результат роботи науковців актуальний і для підлітків, які тільки починають пробувати марихуану.

Оскільки їхній мозок ще розвивається, наркотична речовина здатна швидше викликати негативні наслідки після вживання наркотику.

Джерело: Neuroscience News

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-28 18:13:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин