Україна і світ

Я вдячний усім нашим партнерам, які допомагають Україні з протимінною роботою – глава держави

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні:

«Я вдячний усім нашим партнерам, які допомагають Україні з протимінною роботою. Канада, Японія, Британія, Словаччина, амбасадори й донори United24 та багато-багато інших, хто розуміє, як це важливо, щоб Україна не залишалася сам на сам із проблемою замінованої окупантами території.

Зустрівся сьогодні з представниками Словаччини, урядовою делегацією – міністри закордонних справ, оборони та економіки. Обговорили з ними наявну співпрацю між нашими державами як на двосторонньому рівні, так і в структурах Європейського Союзу. Домовилися про нові рішення заради наших спільних безпекових і політичних інтересів.

Активно працюємо, щоб підтримати й посилити чергові санкційні кроки проти Росії – європейські, американські та інших партнерів. Питання дев’ятого санкційного пакету ЄС зараз у роботі.

Очікуємо ще й інших рішень, зокрема щодо схем обходу антивоєнних санкцій, серед іншого фінансових та енергетичних.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Готуємо кілька важливих заходів – на завтра і на наступний тиждень. Захист і відновлення прав наших людей, відбудова України – це постійні пріоритети. Наступний тиждень буде доволі вагомим для України з погляду цих двох завдань».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-08 23:18:26