Україна і світ

Я побачила пекло: медикиня Пташка розповіла про важку оборону Маріуполя

Бойовий медик Катерина Пташка Поліщук розповіла про важку оборону Азовсталі та Маріуполя і про те, в яких умовах доводилося рятувати побратимів.

Про це вона розповіла в ефірі національного марафону.

За її словами, у Маріуполі ситуація із наданням медичної допомоги була критичної із самого початку, адже ворог безжально обстрілював лікарні та госпіталі.

Вона розповіла історію свого друга, якому зробили переливання крові зі звичайної пляшки.

– Для нього кров зібрали у пляшку, а потім йому перелили. І таким чином врятували йому життя. І таких історій багато, – розповіла Пташка.

На Азовсталі доводилося оперувати поранених навіть без анестезії. Проте хлопці витримували, бо, на думку Катерини, все ж переважала спрага до життя.

– Вони (поранені бійці) розуміли, що евакуація неможлива. Або тебе тут оперують і ти допомагаєш медикам тебе рятувати, або ні. Поранених було сотні, було дуже складно, – розповіла медикиня.

А ще вона розказала, яким для неї в пам’яті залишився Маріуполь.

– Ми стояли неподалік Маріуполя на ротації. Наступ на Маріуполь почався трохи раніше, ніж вся війна по Україні. Ми відступили на околиці й зайняли оборону там, – зауважила Катерина Поліщук.

Вона зізналася, що дуже любить Маріуполь – адже це прекрасне місто із своєю особливою енергетикою.

– Я дуже люблю Маріуполь, це прекрасне місто. Я завжди туди приїжджала. Це місто з цікавою енергетикою, не такою як на Заході, не такою як у Центрі. Але ця енергетика прекрасна.

Я побачила полігон. Я побачила пекло. Я побачила зруйновані долі, тисячі зруйнованих доль і життів. Я побачила геноцид, знущання. Те що (росіяни – Ред.) зробили з цим прекрасним містом важко назвати війною. Місто зробили братньою могилою, – розповіла медикиня Катерина Пташка Поліщук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Instagram Катерини Поліщук


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-14 14:15:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин