Україна і світ

Хто прийде до влади після ізоляції Путіна та якою буде Росія після поразки у війні – Подоляк

Після того, як президент РФ Володимир Путін буде ізольований, до влади прийде транзитивний виконуючий обов’язки.

Про це радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк сказав в ексклюзивному інтерв’ю Яні Брензей.

– Ось ці заяви Євгена Пригожина (власник ПВК Вагнера, – Ред.), Ахмедова Фархада, вони самі по собі не мають значення, але вони показали, про що думають російські еліти на різних рівнях. І настрої там досить чіткі, вони очікують момента, коли Путін почне падати, коли він буде втрачати вплив і тоді почнеться процес внутрішньої гризні. Там декілька є силових груп, вони між собою певний час будуть воювати за те, хто з них буде мати право транзитувати владу у бік свого фаворита. І вони будуть по-різному виглядати у фіналі цієї битви, – каже він.

На думку Подоляка, коли Росія зазнає ще декілька тактичних суттєвих поразок і Путін втратить голос, то його оточення обернеться проти нього.

Зараз дивляться

– Вони казатимуть, що Путін – це ніхто, що він винний у всьому. Є якийсь транзитивний виконуючий обов’язки, бо Путін буде ізольований, який готовий буде прийняти на себе певні зобов’язання. Перше, негайно вивести залишки російських військ з території України. Але у нас же є інші питання, які будуть на столі переговорів. Перше, це репарації, друге, це військові злочинці, третє, демілітаризація Росії і зона демілітаризації прикордонна, 50-100 км, – каже радник.

Крім того, він зазначив, що Росія після програшу має позбутися ракет дальністю 1500 км.

– І тому транзитивный президент, в незалежності від того, хто він буде, він це все підпише, а після цього втратить свою легітимність, тому що бунтівні процеси в Росії суттєво збільшаться. І там буде те, що було у 1991 році. Там з’являться нові лідери, яких ми можемо ще не знати, тимчасові популісти, дуже слабкі партії, – додає він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Реваншизм у Росії після війни буде, але це буде спроба в хаотичному суспільстві вчинити розподіл, забрати майно в олігархів, місцевих.

– Тобто це буде війна за ресурси, внутрішня війна, і вони будуть поступово просідати з точки зору економіки впливу. І Росія буде виглядати не так, як всі думають, вона не буде консолідованою, так як була, наприклад, після Першої світової війни Німеччина. Ні, Росія буде виглядати інакше, Росія погрязне у внутрішніх бунтах, захопленні влади у різних регіонах, – каже радник.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-31 01:09:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин