Україна і світ

Храм-МАФ біля Десятинної церкви мають демонтувати – Мінкульт

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у себе в Telegram, що храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано – це однозначна позиція міністерства. 

– Будівля каплиці, так звана церква Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена Релігійною громадою УПЦ МП, – зазначив він.

Міністр розповів, що самовільне захоплення ділянки почалося ще 2008 року. Спершу споруда виглядала як три зблоковані кіоски. У 2012 році, за часів президента-втікача Віктора Януковича, почалось “узаконення” незаконного будівництва. 

При цьому жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки, зазначена релігійна організація ніколи не отримувала, підкреслює Ткаченко.

– Ще з 2020 року триває суд за позовом від Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об’єкта. МКІП залучене до справи як третя сторона та сприяє цьому процесу, – сказано в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Олександр Ткаченко повідомив, що наступне судове засідання призначене на 18 січня 2023 року, тож є сподівання, що невдовзі спір буде вирішено в законний спосіб.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-12 15:27:14