Україна і світ

Ховали заживо та імітували розстріл: поліція ідентифікувала 17 катів українських полонених

Національній поліції вдалося встановити особи 17 катів із каральних органів терористичної “ДНР”, які викрадали і катували українців.

Про це повідомляють у Нацполіції.

За словами начальниці Управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, ГСУ Нацполіції Христини Подиряко, у 2014 році терористи “ДНР” створили незаконні “Министерство государственной безопасности ДНР” та Калінінську виправну колонію №27.

Метою створення цих каральних органів було знищення українців.

Бойовики “ДНР” викрадали людей, а потім катували та тримали в нелюдських умовах.

Щоб змусити зізнатися у шпигунстві та інших вигаданих злочинах, в’язнів заживо ховали, імітували їхній розстріл, погрожували катуванням і вбивством близьких родичів, дружин, дітей, повідомив заступник начальника Управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, ГСУ Нацполіції Дмитро Шевчук.

Ось лише кілька уривків із допитів постраждалих від рук терористів:

  • Мене примотували до металевого стовпа обличчям донизу, при цьому одягали на пальці рук та ніг електричні дроти, через які періодично, упродовж декількох годин, подавали струм та обливали водою, били гумовими палицями по стопах;
  • Завдавали ударів прикладом і ногами, прострелили ногу та сечовий міхур. Потім відвезли до свинарника, де залишили на ніч без взуття, внаслідок чого отримав обмороження ніг…

Складність встановлення осіб катів полягала в тому, що під час своїх знущань вони ховали обличчя, ніколи не зверталися один до одного на ім’я лише – за позивними. Тому постраждалі часто не могли їх навіть впізнати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правоохоронні органи розслідують понад 1000 кримінальних проваджень за фактами катувань та жорстокого поводження з цивільним населенням і військовополоненими.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 16:09:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин