Україна і світ

Хорватія стала членом Шенгенської зони

Хорватія з 1 січня приєдналась до Шенгенської зони.

Про це повідомляється на сайті Ради Європейського Союзу.

З 1 січня 2023 року буде скасовано перевірки осіб на внутрішніх сухопутних та морських кордонах між Хорватією та іншими країнами Шенгенської зони. Перевірки на внутрішніх повітряних кордонах будуть скасовані з 26 березня 2023 року з огляду на необхідність збігу дат з датами літнього/зимового розкладу IATA (Міжнародна асоціація повітряного транспорту – Ред.).

З 1 січня 2023 року Хорватія також почне видавати шенгенські візи та зможе повною мірою використовувати Шенгенську інформаційну систему.

З моменту свого вступу до ЄС Хорватія імплементувала частину Шенгенського законодавства, зокрема щодо зовнішнього прикордонного контролю, співпраці поліції та використання Шенгенської інформаційної системи.

Таким чином Хорватія стала 20-м членом єврозони. Хорватська національна валюта куна буде поступово замінюватися на євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Шенгенську зону створили у 1985 році, тоді до неї входили п’ять держав – Франція, Німеччина, Бельгія, Нідерланди та Люксембург. Хорватія подала заявку на входження до Шенгену у 2013 році, одразу після приєднання до Євросоюзу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-01 16:13:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин