Україна і світ

Хочу запитати українськомовних: викладача університету звільнили після порад студентам йти воювати

В одному з українських університетів спалахнув мовний скандал, після якого керівництво закладу вищої освіти вирішило звільнити з посаду викладачку.

За даними засобів масової інформації, жінка читала лекції студентам російською мовою. Коли ж її попросили перейти на українську мову, як зазначено в чинному законодавстві, то запропонувала студентам піти воювати на фронт.

– А самі ви чому тут, чому не на фронті? 18 років вам є. Чому ви не в добровольцях, скажіть мені? У мене до вас питання. Ось я, російськомовна, хочу запитати українськомовних. Чому ви сидите вдома, ваші батьки чому вдома сидять? – сказала викладачка, яку згодом вирішили звільнити.

Розмову записали студенти, після чого вона потрапила в мережу. Після гучного розголосу в Державному торговельно-економічному університеті ухвалили рішення про звільнення викладача.

Зараз дивляться

– ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України, – наголосили в університеті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Варто зазначити, що з січня 2021 року українська мова стала обов’язковою для надання всіх освітніх послуг на території держави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-03 00:29:24