Україна і світ

Хлопець боїться йти на війну: як не втратити до нього повагу

Війна в Україні триває вже понад 140 днів. Більшість чоловіків захищають нас. Єлюди, які готові взяти зброю, але їх ще не мобілізували. А є й такі, що бояться війни. Чи нормально це?

Так, це цілком нормально, вважають психологиня, ведуча проекту Ранок у Великому Місті (ICTV) Юлія Зорій та психологиня, ведуча проекту Екси (Новий канал) у діджитал-проекті Що робити, якщо… я від Нового каналу Наталя Єжова.

Справа в тому, що під час війни є не лише воєнний, а ще й економічний, інформаційний, волонтерський фронти. І це потрібно розуміти.

Та дехто починає втрачати повагу до чоловіків, які не пішли воювати. Чому так стається? Як не втратити повагу до чоловіка?

Перш за все варто зрозуміти, що немає безстрашних людей. Страх – невід’ємна частина кожного з нас. Це природна реакція організму на стрес, таким чином ми захищаємося.

Психологиня Юлія Зорій розповідає, що страх чоловіка перед війною, смертю – не те, чого варто соромитися чи цуратися.

– Усі люди мають свій поріг страху. Хтось боїться більше, хтось менше. І часто в нас виникають хибні уявлення, що люди, які йдуть на фронт, не бояться, – розповіла Юлія. – Насправді це не так, адже страх притаманний усім. Просто для професійних військових, які займаються цією справою все життя, це менш домінуюча емоція. А для новачків, звісно, це може бути сильним стресом, і страх тут є неминучою реакцією.

Тому виникає питання і до жінки, яка перестає поважати чоловіка за його страх. Ви маєте проаналізувати: чоловік просто боїться померти та залишити родину? Чи ваші з ним моральні цінності не співпадають? Щоб краще зрозуміти страх чоловіка, поставте себе на його місце.

– Вживіться в цей образ, приміряйте його на себе, – радить психологиня Наталя Єжова. – Чи справді ви готові йти воювати, якби були на його місці? Що вас зупиняє у прийнятті такого рішення? Такий спосіб завжди допомагає

А ще замисліться про плюси того, що ваш чоловік не йде воювати. Але ж він, може, робить щось інше для перемоги?

– Скажіть собі: “Мій хлопець не йде воювати, але ж він дає гроші на армію”, “…але ж він працює, платить податки”, “…але ж він зі мною, зберігає наші стосунки та виховує дітей”,”…але ж він захищає мене та нашу родину”. Знайдіть своє “але ж”, щоб повернути повагу до чоловіка, – радить психологиня проекту Нового каналу.

Ще більше корисних порад дивіться на YouTube Нового каналу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Посилання: https://youtube.com/playlist?list=PLdEJCePEX575JPfw1uI5MrMaA6qhzSqXH

мужчина боится
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 19:59:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин