Україна і світ

Халява закінчилася: Netflix заборонить безкоштовно ділитися паролем до акаунту

Netflix хоче змусити платити гроші тих, хто ділиться паролем із друзями чи близькими. Тепер за підключення інших пристроїв доведеться платити додатково.

Поки що опція доступна тільки в п’яти країнах Латинської Америки – ділитися паролем можна буде законно, але за невелику плату. Раніше таке суперечило політиці Netflix, але це мало кого хвилювало.

Функція отримає назву Додати будинок – за її допомогою можна будь-якій людині підключати пристрої до Netflix за зниженою ціною, якщо порівнювати з повноцінною підпискою.

Зміни запровадили на тлі масової втрати коштів компанією – за оцінками Netflix, за підписку не платять понад 100 млн осіб у всьому світі, з них 30 млн проживають у Канаді та США.

– Широко поширене спільне використання облікових записів між будинками підриває нашу довгострокову здатність інвестувати та покращувати наші послуги, – заявив директор з інновацій продуктів Netflix Ченгі Лонг.

Вартість нової функції становитиме $3 на місяць. За кожен додатковий будинок доведеться доплачувати $2-3.

Зміни також поширюються і до членів сім’ї власника платної підписки – за кожного доведеться доплачувати.

Вартість базової передплати Netflix в Україні коштує 5 євро на місяць. Стандартний тариф коштуватиме €7,50, а Преміум – €10.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На стрімінговій платформі планується показати шостий сезон серіалу Чорне дзеркало. І хоча Netflix не поспішає оголошувати про початок робіт над продовженням, до мережі злили акторський склад.

Халява закінчилася: Netflix заборонить безкоштовно ділитися паролем до акаунту
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 14:19:03