Україна і світ

Взяття під контроль траси Сватове – Кремінна відкриє широкі перспективи для ЗСУ – Грабський


Взяття під контроль траси Сватове – Кремінна відкриє широкі перспективи для ЗСУ – Грабський

Військовий експерт Сергій Грабський вважає, що зараз є всі передумови для взяття під контроль дороги Сватове-Кремінна, і не тільки вогневий. В коментарі ведучій Вікна Новини Яні Брензей в ефірі національного телемарафону він пояснив, які перспективи це відкриє для ЗСУ.

– Це означатиме значні ускладнення дій для противника на двох напрямках – на Сватівському і на Сєвєродонецько-Лисичанському. Перерізавши цю трасу, ми сильно послаблюємо можливості противника у забезпеченні. А що це означає у найближчій перспективі? Складаються передуми для того, щоб ми визволили Сватове і просувалися далі в напрямку Старобільська, – наголосив він.

За його словами, створюються таклж передумови для звільнення Сєвєродонецька та Лисичанська.

Говорячи про ситуацію під Бахмутом, Грабський сказав, що плани противника щодо взяття цього міста з військової точки зору позбавлені будь-якого сенсу.

– Ворог звісно може зрівняти з землею і перетворити на місячний пейзах територію, де знаходиться Бахмут, але що це йому дасть – невідомо. Тому що ми виконуємо завдання маневреної оборони, і навіть якщо припустити, що нам доведеться відійти від Бахмута, особливих переваг російські війська не отримають, – додав він.

Карта бойових дій в Україні на 4 грудня

ISW

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-04 10:39:31