Україна і світ

ВВС скасував програми, Букінгем – зміну караулу на тлі звістки про здоров’я Єлизавети II

Діти та онуки королеви Сполученого Королівства Єлизавети II поспішають до замку Балморал у Шотландії, де наразі перебуває Її Величність.

8 вересня Букінгемський палац повідомив, що лікарі стурбовані станом здоров’я 96-річної Єлизавети II.

Зазначалося, що королева перебуває під медичним наглядом, а лікарі кажуть, що королева, як і раніше “почувається комфортно”.

Британські ЗМІ повідомляють, що до Балморалу виїхали принц Уельський Чарльз з дружиною Каміллою, герцог Кембриджський Вільям (Кейт залишилася з дітьми в в Аделаїдському котеджі) та принц Гаррі з дружиною Меган.


Як пише Daily Mail, заява про стан здоров’я монарха є винятковою рідкістю і свідчить про дуже серйозну ситуацію.

— Експерти кажуть, що це викликає ще більше занепокоєння, оскільки всі її діти та онуки, зокрема принци Вільям і Гаррі, або вже поруч, або в дорозі, – пише видання.

Королівський біограф Найджел Которн сказав: Це змушує нас повірити, що ситуація набагато серйозніша, ніж нам казали.

Телеканал BBC призупинив всі регулярні програми щонайменше до 18:00, щоб інформувати глядачів про стан здоров’я королеви.

Згодом стало відомо, що зміну караулу у Букінгемському палаці сьогодні скасували.

Біля воріт замку Балморал та біля Букінгемського палацу вже почали зібратися стурбовані британці, щоб помолитися за королеву або віддати їй шану.

У лютому 2022 року Єлизавета II офіційно стала єдиним британським монархом, який відсвяткував платиновий ювілей на троні – 70 років. У липні цього ж року королева передала частину своїх королівських повноважень своєму 73-річному сину, принцу Чарльзу, який є прямим спадкоємцем престолу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Про стан здоров’я королеви Єлизавети II оголосили наступного дня після скасування 96-річною королевою засідання своєї Таємної ради. Лікарі їй наказали відпочити від справ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-08 20:59:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин