Україна і світ

Втратив сенс: Кабмін готує альтернативу проєкту єВідрядження

Уряд остаточно відмовився від проєкту єВідрядження, завдяки якому чоловіки-підприємці могли б виїжджати за кордон у короткострокові відрядження, проте готує альтернативу, яка ще на стадії обговорення.Про це в інтерв’ю Forbes повідомила перший віцепремʼєр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

– З урахуванням проєкту нової постанови про бронювання, окрема процедура єВідрядження втратила сенс, тому що заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів, – пояснила вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, зараз проєкт постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання, перебуває на погодженні.

– Дискусія у самому розпалі…Фінальне рішення залишається за Міноборони та Генштабом. Не може бути іншої позиції, бо в країні триває війна. У нас не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, наше завдання – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках тощо, – додала Свириденко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-27 19:11:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин