Україна і світ

Вторгнення Росії до України – як змінювалась тактика РФ із 2014 року та за останній рік війни в Україні

Стратегічна мета Росії в Україні, найімовірніше, залишається незмінною, починаючи з 2014 року, – це контроль над країною.

Про це в розвідці Міноборони Великої Британії повідомили 24 лютого.

Протягом 2014 – 2021 років, зазначають у британському оборонному відомстві, РФ втілювала в життя свої плани шляхом підривної діяльності, розпалювання неоголошеної війни на Донбасі та анексії Криму.

Зараз дивляться

24 лютого 2022 року Росія перейшла до нового тактики і розпочала повномасштабне вторгнення, щоб захопити всю країну та повалити її уряд, – зазначають у розвідці Міноборони Великої Британії.

У квітні 2022 року, додають британські розвідники, Росія зрозуміла, що їй це не вдалося, і зосередилася на розширенні свого контролю на Донбасі та Півдні України. Прогрес, якого вона досягла, був повільним та коштував їй надто дорого.

Останніми тижнями Росія, імовірно, знову змінила свій підхід. Її кампанія тепер, очевидно, спрямована на ослаблення українських військових, а не на захоплення нових значних територій, – припускають у розвідці Міноборони Великої Британії.

В оборонному відомстві Великої Британії не виключають, що російське керівництво може перейти до довгострокової операції, розраховуючи на те, що врешті виснажить Україну за рахунок переваги армії РФ в живій силі.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 366-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-24 13:16:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин