Україна і світ

Вступна кампанія 2022: яких бюджетних спеціальностей найбільше та хто з контрактників може не сплачувати заборгованість

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Дніпров під час брифінгу розповів, що триває вступна компанія 2022 року.

Він зазначив, що Уряд за дорученням президента України затвердив державне замовлення на підготовку робітничих кадрів. Всього виділено 5701 місце для підготовки кадрів за обраними професіями загальнодержавного значення.

Найбільше бюджетних місць надано за професією слюсар-ремонтник. Держава також потребує верстатників широкого профілю та деревообробних верстатів, токарів, фрезерувальників, монтажників систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту , помічників машиніста тепловоза, монтажників систем утеплення будівль.

– Заклади професійної освіти готові до прийому майбутніх відбудовників нашої країни, – каже Дніпров.

Також Уряд на доручення президент України виділить з резервоного фонду понад 86 млн грн для компенсації витрат закладів вищої освіти на підготовку фахівців, які мали забаргованність за другий семестр навчання.

– Мова йде про звільнення від сплати забаргованності за навчання більше 13 тисячі студентів з окупованих територій. Президент обіцяв державну допомогу здобувачам освіти, зокрема, тим, хто зареєстрований у зоні бойових дій, а також тих, хто перебуває чи перебував в тимчасовій окупації, – додає він.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 16:47:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин