Україна і світ

Вступна частина бюджету ЄС на 2023 рік присвячена подоланню наслідків агресії росії проти України

Ukrainian Flag is raised at the EP building in Brussels

Європейський парламент затвердив бюджет Європейського Союзу на 2023 рік. У вступній частині фінансового документа йдеться про подолання наслідків агресії рф проти України, а також містяться положення щодо негайної допомоги для забезпечення економічної стійкості України, а також довгострокових програм її повоєнного відновлення.

«Неспровокована та невиправдана військова агресія росії проти України принесла людську трагедію на поріг Європи. Союз відповів швидко та рішуче, надавши гуманітарну допомогу, екстрену допомогу та широкомасштабну підтримку державам-членам для підтримки людей, які тікають з України», — йдеться в преамбулі фінансового документа ЄС.

Бюджетом передбачено виділення макрофінансової допомоги для Уряду України, на додаток до надання країні невідкладної надзвичайної та гуманітарної допомоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Бюджетна пропозиція ЄС на 2023 рік визначає суму у €185,6 мільярдів у зобов’язаннях, та €166,3 мільярда у витратах, включаючи спеціальні інструменти ЄС. Разом із програмою відновлення «Нове покоління ЄС» (€113,9 млрд), загальний бюджет ЄС на 2023 рік у частині зобов’язань становитиме €299,5 мільярда.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-23 16:56:10