Україна і світ

Вступ України в НАТО – Кірбі назвав умову для вступу України

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Україна для вступу до НАТО має для початку виграти війну з Росією.

Про це Кірбі заявив на брифінгу у Білому домі.

Умова вступу України в НАТО

– Щодо вступу України до НАТО, то нагадаю, що і Північноатлантичний блок, і Сполучені Штати заявляли, що спочатку вони (українці, – Ред.) мають виграти цю війну, – сказав Кірбі.

Зараз дивляться

За його словами, США роблять усе можливе, щоб впевнитися, що Україна зможе це зробити.

На відео з 28:30

При цьому Кірбі зауважив, що після закінчення війни Україна все одно матиме величезний кордон із Росією і існуватиме постійна загроза для українського народу.

А ще Джон Кірбі нагадав слова президента США Джозефа Байдена, який вірить у те, що НАТО – це майбутнє України. Проте ще багато чого треба зробити, перш ніж українці зможуть приєднатися до блоку.

– Саме тому президент на зустрічі Великої сімки підписав двосторонню безпекову угоду, долучившись до того, що зробили ще 14-15 країн, щоб переконатися, що протягом тривалого часу оборонна промисловість України зможе забезпечувати те, що їм потрібно для самооборони. І це включає допомогу з боку Сполучених Штатів. І це назавжди, – сказав Кірбі.

Двостороння угода про безпеку допоможе захистити Україну, доки вона працює над забезпеченням усього необхідного.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни Північноатлантичного блоку досі не досягли згоди щодо приєднання України. Проте вирішили стосовно військової допомоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 12:32:22