Україна і світ

Вступ України до НАТО й ЄС стане гарантією безпеки для Європи на десятиріччя – Кулеба

Вступ України до ЄС й НАТО стане гарантією безпеки для Європи на десятиріччя.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу на міністерському заході Адріатичної Хартії.

Кулеба наголосив, що сьогодні Україна є донором безпеки для всієї євроатлантичної спільноти.

Зараз дивляться

Завдяки військовій підтримці партнерів українці стримують Росію, яка є найбільш деструктивною та агресивною силою в сучасній історії.

– Реальність полягає в тому, що вступ України до НАТО – в інтересах як нашої держави, так і самого Альянсу. Українська сила, стійкість та хоробрість стануть вагомим внеском до колективної безпеки, так само як велике, загартоване в бою та взаємосумісне з арміями союзників українське військо, – заявив очільник МЗС.

Міністр висловив сподівання, що цьогорічний саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить чітке рішення про те, що Альянс прагне бачити Україну у своєму складі.

– Вступ України в ЄС і НАТО завершить переформатування глобальної безпекової архітектури та гарантуватиме безпеку європейського континенту на десятиріччя вперед, – зазначив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також Кулеба подякував партнерам за військову допомогу та закликав сфокусуватися на збільшенні та пришвидшенні підтримки, оскільки від цього залежать терміни завершення війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-28 17:47:22