Україна і світ

Всі ласували тірамісу з супермаркету: в Одесі спалах гострої кишкової інфекції

З 8 по 12 липня Одеський обласний центр контролю і профілактики хвороб отримав екстрені повідомлення про госпіталізацію 15 осіб, серед яких дві дитини, з симптомами гастроентероколіту і харчової токсикоінфекції.

Повідомляється, що всі постраждалі з підвищеною температурою, загальною слабкістю, кишковими розладами і блюванням направлені в міську клінічну інфекційну лікарню і багатопрофільний медичний центр університетської клініки Одеси.

Під час епідрозслідування встановлено, що всі постраждалі пов’язують своє захворювання з вживанням кондитерського виробу Тірамісу, виготовленого в Одесі в одній з мереж супермаркетів міста.

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби проводять комплекс протиепідемічних заходів для виявлення джерела інфекції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Медики ще раз нагадують: гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ викликано бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею або водою.

пирожное
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-13 15:25:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин