Україна і світ

Вперше за десятиліття: у США виявлено поліомієліт у дорослого пацієнта

У Сполучених Штатах Америки, в штаті Нью-Йорк, офіційно діагностований поліомієліт у дорослого пацієнта. За даними Департаменту охорони здоров’я штату, це перший випадок такого роду в країні майже за десятиліття, з 2013 року.

– Близько місяця тому невакцинована молода людина почала відчувати слабкість і параліч, – заявила в четвер, 21 липня, комісар округу з охорони здоров’я Патрісія Шнабель Рупперт.

Повідомляється, що захворювання було виявлено майже через місяць після того, як Агентство з безпеки охорони здоров’я Великої Британії попередило про виявлення поліовірусу в стічних водах Лондона.

Поліомієліт – інфекція, викликана поліовірусом. Приблизно у одного з чотирьох інфікованих людей спостерігаються грипоподібні симптоми, включаючи біль в горлі, лихоманку, втома, нудоту, головний біль і біль в шлунку.

За даними американських Центрів контролю та профілактики захворювань, у одного з 200 пацієнтів розвиваються більш серйозні симптоми, які включають інфекцію головного або спинного мозку та параліч.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ліків від поліомієліту немає. Лікування для усунення симптомів може включати ліки для розслаблення м’язів, а також тепло- і фізіотерапію для стимуляції м’язів. Однак будь-який параліч, викликаний поліомієлітом, незворотній.

полиомиелит
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-22 09:50:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин