Україна і світ

Вперше в історії: коронацію Карла ІІІ покажуть у прямому ефірі по ТБ

Церемонію проголошення Карла ІІІ новим королем Великої Британії покажуть по телебаченню. Таку трансляцію зроблять вперше в історії.

Завдяки цьому вся нація зможе побачити коронацію. Церемонія розпочнеться 10 вересня о 10:00 (о 12:00 за Києвом). Тоді колишнього принца Чарльза буде офіційно проголошено королем Карлом III на засіданні Ради з престолонаслідування.

Церемонія пройде в Сент-Джеймському палаці в Лондоні, на ній буде присутній і принц Вільям.

Відразу після засідання Ради, в 11:00 (13:00 за Києвом), з балкону палацу буде зачитано Основну прокламацію, яка оголошує Карла ІІІ главою держави. Це зробить король гербової підв’язки.

Після цього аналогічну прокламацію зачитають на Королівській біржі в лондонському Сіті, а через добу, опівдні неділі, у Шотландії, Північній Ірландії та Уельсі.

Коли Карла ІІІ офіційно оголосять королем, британські прапори, які були приспущені у четвер 8 вересня після смерті королеви Єлизавети ІІ по всій країні, знову піднімуть нагору на честь нового короля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але зроблять це рівно на 26 годин. Через годину після оголошення прокламації в Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії прапори знову приспустять на знак державної жалоби, яка триватиме до 18 вересня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-10 11:39:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин