Україна і світ

Возив окупантів з Криму до Херсону: СБУ затримала поплічника росіян

Служба безпеки України затримала автоперевізника, який допомагав окупантам. Він надав їм автобуси для перевезення особового складу з Криму до Херсону.

Поплічника загарбників виявили та затримали під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

За даними СБУ, зловмисником виявився власник місцевої компанії-автоперевізника, який брав участь у транспортуванні російських окупаційних угруповань під час захоплення українського міста.

– Саме його автобуси масово переправляли до регіону особовий склад рашистів з тимчасово окупованого Криму.

До цього було залучено понад 50 одиниць пасажирського транспорту, які перебували в автопарку підприємства, – йдеться у повідомленні спецслужби.

Зазначається, що після звільнення міста пособник окупантів намагався втекти до Молдови, щоб уникнути правосуддя.

Втім, працівники СБУ своєчасно викрили чоловіка, встановили його місцеперебування і затримали на спробі перетину кордону.

Возив окупантів з Криму до Херсону: СБУ затримала поплічника росіян / 3 фотографии

За даними слідства, фігурантом є керівник однієї з великих транспортних компаній, яка займається пасажирськими перевезеннями, зокрема до країн ЄС.

СБУ повідомляє, що на початку повномасштабної війни в Україні перевізник підтримав окупантів і перелаштував свій бізнес на користь країни-агресора.

Він перереєстрував своє підприємство в окупаційній адміністрації та відкрив банківські рахунки у Росії.

Росіяни ж в обмін на співпрацю обіцяли бізнесмену безперешкодне управління своєю компанією та вільне пересування по тимчасово окупованих територіях України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі слідчі СБУ повідомили чоловіку про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України). Суд обрав йому тримання під вартою як запобіжний засіб. Розслідування справи триває.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-14 15:34:12