Україна і світ

Воюють методами Другої світової: Жданов пояснив великі втрати в армії РФ

Збройні сили України знищили значну кількість російських офіцерів з командного складу армії РФ. Завдяки цьому впав рівень управління у військах окупантів.

Як пояснив в ефірі телеканалу FreeДом військовий експерт Олег Жданов, такі великі втрати РФ у повномасштабній війні проти України обумовлені тим, що росіяни воюють застарілими методами.

– Їх так навчили, вони інакше не вміють. Вони закінчили військову школу Другої світової війни. І вони воюють у парадигмі Другої світової війни… Категорію молодших офіцерів – це командир взводу, командир роти, напевно, й командира батальйону – ми вибили практично повністю, – зазначив він.

За словами Жданова, зараз загалом незрозуміло, хто безпосередньо керує солдатами у російських військах. Експерт припускає, що це або офіцери запасу, або ті, кого командування призначає просто з лав військовослужбовців.


Жданов додав, що ЗСУ ліквідували й велику кількість російських офіцерів вищого керівного складу

– Категорію генералів, полковників, старших офіцерів – теж сильно прорідили. Причому ми прорідили тих, хто мав досвід керування, військову ланку. А штабісти як ходили по паркетах генерального штабу РФ, так і ходять досі, – наголосив експерт.

За словами Жданова, сьогодні система управління армією РФ перебуває практично в розваленому стані.

Крім того, попри велику кількість літаків та вертольотів, у РФ виникла величезна проблема з наявністю навчених пілотів.

– Та школа пілотів, ті аси, які влаштовували килимові бомбардування в Сирії, вони всі вже “збиті льотчики”, – заявив Жданов.

Він уточнив, що через це в РФ достроково випустили льотні училища і пропонують зараз курсантам молодших курсів підписувати контракт та йти здобувати навики у військах. Саме тому, за словами Жданова, російська авіація не є для нас надто великою проблемою, тим більше, що ЗСУ навчилися з нею боротися.

За даними української розвідки, Росія планує збільшити чисельність армії для війни проти України ще на 90 тис. осіб. Водночас моральний стан військовослужбовців в армії РФ знижується, і все менше охочих вступати до її лав.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Від початку повномасштабної війни ЗСУ ліквідували вже близько 47 550 російських окупантів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-30 16:58:48