Україна і світ

Ворожі медіа поширюють фейк про продаж форми ЗСУ у Туреччині

Центр протидії дезінформації на своїй сторінці у Facebook повідомив про чергові фейки, поширені ворожими пропагандистами:

«Ворожі TG-канали поширюють фейк, основою якого стали кілька фото військової форми ЗСУ з биркою «не для продажу» в одному з турецьких магазинів класичного одягу.

Ці знімки нібито підтверджують реалізацію форми. Основним аргументом пропагандистських медіа є те, що український однострій не призначений для комерційної реалізації, що регламентується нормативно-правовими актами ЗСУ. Однак, як повідомили офіційні представники турецького магазину «Carlo Potti», вони не здійснюють реалізацію української військової форми. Виставлений на вітрину зразок є лише варіантом можливого пошиття одягу.

Форму разом із биркою залишив у магазині невідомий. Незнання мови продавцями сприяло її виставленню в залі та відсутності сумнівів, що напис «із підвохом».

Застерігаємо!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Не довіряйте матеріалам, що апелюють до емоцій, бо саме надмірна емоційність пригнічує критичне мислення та допомагає сприйняттю ворожих фейків».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-04-02 05:23:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин