Україна і світ

Ворог укріплює свої позицій, що свідчить про його бажання закріпитися, але не діяти активно

В ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін розповів, що значного посилення на запорізькому напрямку поки що не спостерігається в цілому, але на певних ділянках ворог збирає сили, які можна розцінювати як потенційно наступальні.

— Якогось конкретного напрямку чи ділянки ворог не обрав. Час від часу він змінює позиції, тому чи це демонстраційні сили, чи підготовка до наступу, поки що важко сказати, — зауважив він. —  Регулярно відбуваються дії невеликих ворожих підрозділів, його диверсійно-розвідувальних груп, які намагаються час від часу перевірити нашу оборону на міцність. Всі їхні спроби локалізуються і окупант з втратами, як правило, відходить або знищується.

Також Євген Єрін розповів, що зафіксовані певні ознаки й певні дії з боку противника щодо спроб перейти на інший берег, зокрема мова йде про роботу ворожих ДРГ.

— Наша розвідка постійно спостерігає за їхніми рухами і у разі виявлення артилерійськими засобами ураження завдаються удари по цих групах. Якщо нема можливості знищити ворога, то йому дається відсіч, щоб він не міг закріпитися та розгорнути свою діяльність у цьому напрямку, — наголосив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

За його словами, наші Сили оборони готові до відбиття таких спроб противника. ЗСУ украплюють інженерні обладнання  позицій, створюють відповідні мінні загородження по всьому березі Дніпра та ведуть постійне спостереження. Крім того, наші ракетні війська та авіація готові до ураження противника в будь-який час.

Що стосується дій ворога на тимчасово окупованій Херсонщині, то, як повідомив Євген Єрін, він украплює свої позиції, що свідчить про його бажання закріпитися, але не діяти активно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Продовжуються терористичні дії ворога щодо цивільного населення: примусове виселення, обмеження прав людини, введення на деяких територіях цілодобової комендантської години. І це може також свідчити, що окупанти відчувають, що вони тут вороги, які прийшли на чужу землю і  їм доведеться звідси піти.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-26 21:27:51