Україна і світ

Ворог намагається контратакувати на Куп’янському та Сіверському напрямках, несе серйозні втрати

🔥 Ситуація щодо російського вторгнення

У Східному угрупованні військ триває активна оборонна операція із захисту України. Ворог несе серйозні втрати. Обстановка залишається напруженою, проте контрольованою.

Про це повідомляє пресслужба Східного угруповання військ Сил оборони України.

Зазначається, що окупанти продовжують вести активні бойові дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

«Тут наші захисники ведуть запеклі бої. Незважаючи на значні втрати, ворог намагається контратакувати на Куп’янському та Сіверському напрямках, з метою вийти на адміністративні кордони Донецької області. Однак всі його зусилля не мали успіху», — йдеться в повідомленні Східного угруповання військ.

Усього за добу в східній операційній зоні відбулось 75 бойових зіткнень, противник завдав два ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснив 365 обстрілів позицій наших військових.

«Зафіксовано обстріли об’єктів цивільної інфраструктури у 19 населених пунктах, у результаті яких одна людина загинула та 8 отримали поранення різного ступеня важкості. Пошкоджено 29 об’єктів цивільної інфраструктури, — повідомляють військові. — Із зони проведення бойових дій евакуйовано 167 громадян України».

Бойові безповоротні втрати противника на східному напрямку склали:

  • особового складу — 247;
  • танків — 13;
  • артилерійських систем −7;
  • ББМ — 9;
  • БПЛА «Орлан-10» — 2;
  • автомобільної техніки — 21.

«Знищено 2 склади боєприпасів ворога», — повідомляє Східне угруповання військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ми б’ємося! Ми сильні! Ми переможемо!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-15 07:11:09