Україна і світ

Вони небіжчики: Арестович оцінив можливість наступу РФ після підсилення на Херсонщині

Війська РФ на півдні України посилилися наступальними угрупованнями, проте цього вистачить лише для утримання позицій, але не для просування на Кривий Ріг чи Миколаїв.

Про це радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів в ефірі з російським правозахисником Марком Фейгіним.

– Вони завершують формувати наступальні угруповання. Завданнями, за її обрисами, можуть бути Кривий Ріг чи Миколаїв, чи, як мінімум, зупинити наш рух у районі траси Миколаїв-Херсон, де ми досить близько присунулися, – сказав він.

За словами Арестовича, позиції ЗСУ у Посад-Покровському (на трасі Миколаїв-Херсон) дуже непокоїть російські сили, оскільки з цих позицій можна розглянути контури Херсона.

– Вони збираються тримати там оборону. Їх дуже турбує плацдарми на березі Інгульця, де ми перейшли Давидів Брід, вони хочуть це усунути, – пояснив Арестович.

За його даними, ворог має близько 30 БТГ на Херсонщині, проте цього недостатньо для наступу на Миколаїв, оскільки ці війська сильно побиті.

– Я думаю ці хлопці (російські війська, – Ред.) небіжчики, смертники. Хоч скільки не кричи “давайте помстимемося за ВДВ”, треба розуміти, що логістика у них у напіврозібраному стані, і я не дуже розумію, що вони збираються робити, – сказав радник голови ОПУ.

Арестович вважає, що для наступу у ворога не вистачить сил, проте максимум, на який здатне посилення позицій російських сил на півдні України – це утримання позицій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Фейгин Live

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-05 02:18:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин