Україна і світ

Волонтери придбали для військових три БПЛА «Кажан»

Три ударні дрони вітчизняного виробництва «Кажан» придбали для військових харківські волонтери. На покупку безпілотників вони витратили 1,7 млн гривень — ці гроші пожертвували українці.

Дрони-бомбардувальники були передані бійцям, які нині захищають від російських окупантів Харківщину.

Військовослужбовець на псевдо «Люба» розповів, що його підрозділ вже використовував «Кажанів» за призначенням:

— І використовували досить успішно. За допомогою цього дрону ми виявляли та успішно знищували скупчення ворожої техніки та живої сили. Використовували ми для цього 60-мм міни, і 82-мм, і 122-мм.

За словами українських військовослужбовців, незважаючи на те, що «Кажани» мають великі габарити, пересуваються вони досить швидко — до 120 км/год, тому поцілити в дрон складно. Один безпілотник може нести три боєприпаси та бути в повітрі до 40 хвилин. Крім того, використовувати «Кажанів» можна як вдень, так і вночі, оскільки оснащені вони оптичною камерою з десятикратним зумом та ефективним тепловізором.

Під час презентації українські військові продемонстрували бойові можливості БПЛА, використовуючи замість снарядів пластикові пляшки з водою. Вони відзначили високу ефективність апаратів, з якою ті нищать російських окупантів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 17:57:15