Україна і світ

Володимир Зеленський закликав надати Україні достатню кількість ефективних систем ППО

У своєму вечірньому зверненні наприкінці 228-го дня війни Президент України Володимир Зеленський закликав світову спільноту не вірити російським маніпуляціям «про нібито переговори», коли держава-терорист щодня і щоночі доводить — переговори не допомагають подолати терор.

«Терористів знешкоджують, — сказав Володимир Зеленський. Терор — це злочин, за який має бути покарання. Терор на державному рівні — це один з найбільш жахливих міжнародних злочинів, який загрожує не тільки комусь одному у світі, а всій міжнародній спільноті».

Президент України запевнив, що ми можемо звільнити всю нашу землю і можемо поставити на місце державу-терориста, але для цього маємо зберегти максимальну єдність усіх людей світу, які цінують мир та поважають право на життя для кожного.

За словами глави держави, потрібне офіційне визнання росії державою-терористом.

«Потрібне обмеження будь-яких економічних контактів з будь-якими російськими суб’єктами — не можна бути спонсорами тероризму», — заявив Володимир Зеленський.

На його думку, потрібне чітке засудження на всіх рівнях кожного ескалаційного кроку росії — від терористичних ударів до злочинної спроби анексії нашої території.

«Відповідна резолюція днями розглядатиметься Генеральною Асамблеєю ООН. Ми побачимо по голосуванню, хто і як ставиться до терористів насправді», — сказав Президент.

Він додав, що також потрібна принципова й достатня допомога Україні, допомога нашим людям, які є мішенню для держави-терориста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Треба пришвидшити надання Україні достатньої кількості ефективних систем протиповітряної оборони, — сказав Володимир Зеленський у своєму зверненні. — Саме переговори про надання таких систем ППО, саме переговори про збільшення іншої оборонної, політичної та фінансової підтримки України — це і є той єдиний можливий переговорний формат, який може реально наблизити мир».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-10 03:52:30