Львівський портал

Водій Infiniti уник в’язниці за вчинену смертельну ДТП біля Львова 

Пустомитівський районний суд Львівщини виніс вирок водію Infiniti QX50, який на смерть збив 42-річного пішохода та втік з місця ДТП. Винуватець аварії уник тюремного ув’язнення, яке йому замінили на іспитовий строк. Про це пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі у серпні 2024 року, аварія трапилась 30 жовтня 2021 року приблизно о 23:30 на трасі Львів-Шегині, у селі Конопниця біля Львова. Уродженець Одеської області Іван Постолатій їхав за кермом Infiniti QX50, збив 42-річного пішохода, мешканця села Долиняни, та покинув місце ДТП.

Щодо водія порушили кримінальні провадження за фактом вчинення смертельної ДТП та залишення людини у небезпеці. У матеріалах справи вказано, що у крові загиблого виявили 3,85 проміле алкоголю. 

Працівники поліції, раніше інформуючи про цю ДТП, вказували, що 33-річний водій живе у Львові та заявляли, що водій перебував у стані наркотичного сп’яніння, а також керував авто без посвідчення водія, проте у вироку суду цієї інформації немає. 

У суді обвинувачений визнав свою провину та розповів, що того вечора їхав зі своєю цивільною дружиною на авто Infiniti QX50 з Польщі до Львова. Водій стверджує, що у селі Конопниця відчув сильний удар в передню частину авто, зупинився та побачив пошкоджений бампер. Біля авто він нікого не виявив, тому припустив, що збив якусь тварину, і поїхав геть.  

Згодом поліція його затримала і сказала, що він причетний до ДТП. Іван Постолатій заявив, що шкодує про вчинене та просив суд його суворо не карати. Сестра загиблого повідомила суду, що немає претензій до водія. 

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні смертельної ДТП та залишенні людини у небезпеці. Йому призначили 5 років тюрми з трирічною забороною керувати транспортними засобами, але звільнили від тюремного ув’язнення з іспитовим строком у три роки. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-13 11:51:46