Львівський портал

Вночі Україна переходить на літній час

У ніч на неділю 31 березня Україна перейде на літній час. О третій ночі стрілки годинника переведуть на годину вперед.

Перехід на літній час у 2024 році відбудеться у ніч з суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня. Так, о 3:00 год. українці перемістять стрілки годинників на одну годину вперед,

Таким чином, українцям доведеться прокидатися на годину раніше.

Переведення часу на літній здійснюють згідно з постановою Кабінету міністрів України «Про порядок обчислення часу на території України».

Згідно з нею годинникові стрілки переводять щороку в останню неділю березня о 3 годині (на 1 годину вперед) та в останню неділю жовтня (о 4 годині на 1 годину назад).

Як відомо, 19 березня Верховна Рада провалила голосування у другому читанні та в цілому за законопроєкт, який скасовує в Україні перехід із літнього на зимовий час і навпаки. Україна мала лишитися на зимовому часі. За проєкт закону №4201 проголосували 212 народних депутатів із 226 необхідних.

Водночас пропозицію про направлення закону на доопрацювання комітетом та повторне друге читання підтримали 226 парламентарів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-30 12:51:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин