Львівський портал

Вночі Львівщину атакувало чотири шахеди. Фото

Цієї ночі, у період з 4 по 6 ранку, Львівську область атакували 4 ворожі ударні безпілотники типу «шахед». Усі чотири дрони ПвК «Захід» та мобільні вогневі групи знищили. Загалом у новорічну ніч наші захисники неба у різних областях України ліквідували 87 із 90 ворожих безпілотників. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Унаслідок влучання уламків БпЛА виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща у Львові. Травмованих та загиблих немає. Будівля зруйнована повністю.

«Втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька. Решта близько 600 одиниць експонатів від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце. Зараз вони у безпеці», – повідомив Максим Козицький.

Збитки оцінено у 2 мільйони 258 тисяч гривень. Це лише вартість будівлі. Збитки через втрачене майно ще підраховують.

Також через падіння уламків «шахеда» у Дублянах зруйновані дах на площі 600 м2 та перекриття на площі 120 м2, знищені 5 вікон у будинку Львівського національного університету природокористування, де розміщений факультет землевпорядкування і туризму. На місці падіння була пожежа. Її оперативно загасили. Без постраждалих.

«Воювати з культурою, освітою та мирним населенням – це типова poсія. Але їм нас не злякати і не здолати. Кожна така атака – це лише привід, щоб ще більше донатити на ЗСУ, ще більше посилювати ППО, ще більше вивчати нашу історію. До речі, сьогодні день народження Степана Бандери. Рівно 115 років тому народився борець за незалежність нашої держави, лідер ОУН. Людина сильної волі та віри у вільну Україну, принципова й непохитна. pocійськиx oкупантiв досі сковує страх навіть від самого його імені. А для нас Степан Бандера – символ українського спротиву і дороговказ. Багато його слів виявилися пророчими. Памʼятаємо і вивчаємо історію нашої держави та на чолі з нашими ЗСУ творимо нову», – закликав Максим Козицький.

Такий вигляд має музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі зараз.

«Нехай росіяни не сприймають це як успіх. Бо сенс життя Романа Шухевича – боротьба за Україну – продовжує жити у діях тисяч українців. Цього ніколи не вдасться знищити. Ворог поплатиться за все», – додав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-01 11:45:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин