Україна і світ

Внаслідок бойових дій 28 постраждалих українців евакуювали цього тижня до лікарень Європи

МОЗ та Європейська комісія евакуювали цього тижня 28 постраждалих українців до лікарень Німеччини, Норвегії, Австрії, Нідерландів, Польщі, Швеції та Ірландії.

Внаслідок постійних бойових дій, обстрілів та пошкодження інфраструктури надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях нині суттєво ускладнені.

Саме тому евакуаційні рейси, організовані МОЗ та партнерами, тривають, а постраждалі українці мають змогу пройти лікування та/або реабілітацію за кордоном.

Нині евакуйовані пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями. Зокрема, пацієнт з Бучі, Київської області, який підірвався на міні, та поранені зі східних та прифронтових територій. У групі також є цивільні особи з онко та хронічними захворюваннями. Всі вони транспортовані за кордон для продовження спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації.

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарень у прифронтових територій через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт доставляють українців у визначені клініки для спеціалізованого лікування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-08 10:49:05