Україна і світ

Включатиме ППО: Білий дім розкрив деталі чергового пакету військової допомоги Україні

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати готують черговий пакет військової допомоги для України. Він уточнив, що туди увійдуть засоби протиповітряної оборони.

– Як ви бачили в попередніх пакетах, я думаю, ви можете очікувати, що в цьому пакеті ви побачите додаткові засоби протиповітряної оборони, – сказав Кірбі журналістам під час брифінгу 16 грудня.

Уточнити деталі він відмовився. 

Крім того, представник Білого дому засудив черговий масований ракетний удар Росії по Україні. 

Він наголосив, що обстріл був спрямований “в основному на цивільну інфраструктуру”, тож таким чином Кремль “знову намагається посіяти страх в серцях українського народу і зробити його життя набагато важчим, оскільки зараз настала зима”.

Раніше стало відомо, що в останньому пакеті військової допомоги Україні від США вартістю 275 млн доларів були присутні ракети для пускових установок високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee та генератори.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів з відправки в Україну системи протиракетної оборони Patriot. Анонсувалось, що про це мають оголосити вже цього тижня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що Україна веде переговори з США та Німеччиною щодо розміщення систем Patriot в Україні. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Берлін відмовився розмістити свої ЗРК в Україні – але запропонувала їх Польщі після інциденту з падінням ракети у Пшеводуві.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-16 20:01:08