Україна і світ

Віруси накинулися: чому цього літа ми частіше хворіли на осінньо-зимові застуди

Кашель, нежить, загальне нездужання, втома. На думку експертів, ці симптоми зазвичай осінньо-зимових застуд, які почастішали цього літа, стали наслідком Covid-ізоляції, за період якої наша імунна система втратила пильність.

– Під час ізоляції ми контактували з меншою кількістю мікробів, і в результаті у деяких людей імунна система дещо розслабилася, – впевнена лондонський лікар загальної практики і тренер з психічного здоров’я Хана Патель.

Крім того, за її словами, з’явилася велика кількість випадків Covid-19, які важко відрізнити від інших респіраторних вірусів: нові варіанти викликають дещо інші симптоми.

А засновник інтернет-аптеки Зейнаб Ардешир зазначає, що влітку люди частіше хворіли на простудні захворювання і їм було потрібно більше часу на одужання.

За її словами, цього літа до неї часто зверталися люди з рецептами на ліки, які можуть допомогти подолати такі симптоми, як кашель і проблеми з диханням, а також на антибіотики для тих, у кого розвивається вторинна інфекція.

Експерт зазначає, що за останні кілька тижнів серед її клієнтів було більше 20 сімей зі скаргами на головні болі, біль у горлі, кашель і лихоманку. При цьому у них був негативний результат на Covid-19.

За словами фахівця з функціональної медицини та експерта з Covid-19 в Zen Healthcare Маруфа Харгандівала, імунна система людини працює найкраще, коли вона постійно піддається впливу подразників.

– Більшість з нас прожили рік, не вступаючи в контакт з якими-небудь звичайними бактеріями і вірусами, – зазначає експерт.

За його словами, тепер, коли ми стикаємося з цими вірусами, нашій імунній системі може знадобитися трохи більше часу, щоб спрацювати. Тому інфекція триває довше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, не слід забувати, що на імунну систему людей також впливають тривога і стрес, нагадує експерт.

коронавирус
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-23 12:22:16