Україна і світ

Виробник F-16 заявив про свою готовність на тлі дискусій про передачу винищувачів Україні

Американський оборонний виробник Lockheed Martin готовий постачати винищувачі F-16 країнам, які могли б передати свої військові літаки Україні.

Про це пише Financial Times з посиланням на виконавчого директора Lockheed Martin Френка Сент-Джона.

За його словами, хоч компанія не бере безпосередньої участі в переговорах щодо можливих поставок винищувачів Україні, вона все ж таки брала участь у численних обговореннях із третіми сторонами, які розглядають можливість надання Києву своїх запасів F-16.

Зараз дивляться

Френк Сент-Джон заявив, що Lockheed Martin планує “наростити виробництво F-16 у Грінвіллі (Південна Кароліна), щоб вийти на рівень, коли ми зможемо доволі ефективно поповнити запаси будь-яких країн, які вирішать здійснити поставки третій стороні для допомоги в поточному конфлікті”.

Виконавчий директор Lockheed Martin додав, що будь-яка європейська країна, яка бажає поставити Україні свої F-16, повинна буде спочатку отримати дозвіл на реекспорт від Вашингтона.

– Разом із нашими міжнародними союзниками і партнерами ми регулярно спілкуємося з українцями щодо їхніх потреб і запитів, – сказав він у коментарі FT.

При цьому він додав, що наразі йому немає чого повідомити щодо F-16.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-26 03:47:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин