Україна і світ

Виривали нігті і били дверима по голові: як росіяни катували шрі-ланкійців на Харківщині

Громадяни Шрі-Ланки, які потрапили у полон до російських загарбників під час окупації Харківської області, розповіли про звірства росіян.

За словами начальника Слідчого управління поліції у Харківській області Сергія Болвінова, серед іноземців були жінка та шестеро чоловіків, які на початку повномасштабного вторгнення перебували у Купянську.

Вони злякались війни, тому вирішили нікуди не виїжджати, а заховатись. У травні намагались пішки дійти до Харкова, але на першому ж блокпосту росіян їх затримали, зв’язали руки, вдягли мішки на голову та відвезли до імпровізованої в’язниці у Вовчанську.

– Там шрі-ланкійців тримали у нелюдських умовах, змушували працювати прибиральниками. Жінку тримали в карцері два місяці. Двом з них відривали нігті, одного били дверима по голові, – розповіли в поліції.

За словами Болвінова, оскільки окупанти не говорять англійською, то іноземці так і не зрозуміли, що взагалі від них хотіли і за що катували.

Але росіяни під час тортур казали слово money. Судячи з цього,вони вимагали із затриманих  гроші.

Після деокупації Вовчанську іноземці знову вирішили піти до Харкова пішки. Дорогою їх зустрів охоронець готелю, який приютив та повідомив про це українській поліції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Сергій Болвінов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-19 12:35:12