Вино з ожини: як приготувати ароматний напій в домашніх умовах
Ожина – не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Тому її часто додають у різні страви. Також з ожини готують багато алкогольних напоїв: наливки, вина, настоянки тощо.
Як приготувати вино з ожини в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.
Що знадобиться
- Ожина – 6 кг.
- Вода – 8 л.
- Мед – 0,5 л.
- Цукор – 3 кг.
Як готувати
Великий плюс, що перед приготування ягоду не потрібно мити. Вам необхідно зібрати чи купити ожину, перекласти в деревʼяну посудину та розімʼяти. Розминати ягоду можна руками, попередньо одягнувши рукавички, або за допомогою товкача.
Ретельно розминайте ожину, щоб не лишилось цілих ягід. У вас має вийти ягідне пюре. До речі, використовувати блендер не можна, адже він пошкодить маленькі кісточки ожини.
Готову ягідну масу перекладіть в банки, залийте водою (6 літрів) й залиште в прохолодному місці на 4 дні.
Після цього процідіть напій, а ягоди, що залишилися після проціджування, розімніть руками. Проціджену ожину залийте 4 літрами води й залиште ще на 6 год. Тепер вино потрібно знову процідити, добре віджимаючи залишки ягід.
Тепер додайте цукор, мед та ретельно перемішайте масу. Перелийте майбутнє вино в чисті банки, закрийте їх марлею та залиште в прохолодному місці на 90 днів.
По закінченню часу можна розливати готове ожинове вино по пляшках та закорковувати. Зберігати напій потрібно в холодильнику або підвалі.
Готове ожинове вино приємно здивує вас неймовірним червоно темно-фіолетовим кольором, витонченим ягідним ароматом та неповторним смаком.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-08 18:23:24