Україна і світ

Вино з ожини: як приготувати ароматний напій в домашніх умовах

Ожина – не лише смачна, а й дуже корисна ягода. Тому її часто додають у різні страви. Також з ожини готують багато алкогольних напоїв: наливки, вина, настоянки тощо.

Як приготувати вино з ожини в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Що знадобиться

  • Ожина – 6 кг.
  • Вода – 8 л.
  • Мед – 0,5 л.
  • Цукор – 3 кг.

Як готувати

Фото: Unsplash

Великий плюс, що перед приготування ягоду не потрібно мити. Вам необхідно зібрати чи купити ожину, перекласти в деревʼяну посудину та розімʼяти. Розминати ягоду можна  руками, попередньо одягнувши рукавички, або за допомогою товкача.

Ретельно розминайте ожину, щоб не лишилось цілих ягід. У вас має вийти ягідне пюре. До речі, використовувати блендер не можна, адже він пошкодить маленькі кісточки ожини.

Готову ягідну масу перекладіть в банки, залийте водою (6 літрів) й залиште в прохолодному місці на 4 дні.

Після цього процідіть напій, а ягоди, що залишилися після проціджування, розімніть руками. Проціджену ожину залийте 4 літрами води й залиште ще на 6 год. Тепер вино потрібно знову процідити, добре віджимаючи залишки ягід.

Тепер додайте цукор, мед та ретельно перемішайте масу. Перелийте майбутнє вино в чисті банки, закрийте їх марлею та залиште в прохолодному місці на 90 днів.

По закінченню часу можна розливати готове ожинове вино по пляшках та закорковувати. Зберігати напій потрібно в холодильнику або підвалі.

Готове ожинове вино приємно здивує вас неймовірним червоно темно-фіолетовим кольором, витонченим ягідним ароматом та неповторним смаком.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-08 18:23:24