Україна і світ

Вимкнення світла триватимуть після опалювального сезону: в ДТЕК пояснили чому

Після закінчення опалювального сезону розпочнуться планові ремонтні роботи, тому не варто очікувати, що не буде відключень електроенергії.

Про це в ефірі телемарафону заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

– На жаль, будуть відключення, в таких умовах ми будемо жити до кінця опалювального сезону. Після нього навряд чи стане краще. Тому що, з одного боку, буде зменшення споживання, але, з іншого – почнуться планові ремонтні роботи. А це означає, що обсяг генерації не збільшиться по Україні. Тому чекати, що прийде квітень і все буде добре, не можна, – пояснив він.

Також, за його словами, після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об’єкти електроенергетики – вони стають ще вразливішими, знижується запас міцності.

– Тому, якщо взимку небезпечні низькі температури і відсутність опалення, коли буде тепло, основна проблема – це відсутність електроенергії, бо її просто не вистачатиме, – додав Сахарук.

Говорячи про наслідки вчорашньої ракетної атаки, він наголосив, що аварійні відключення світла, ймовірно, триватимуть не один день.

Внаслідок масованої ракетної атаки РФ 14 січня пошкоджено дві ТЕС компанії ДТЕК, які вже неодноразово зазнавали ворожих ударів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Одна з них припинила виробництво електроенергії, оскільки зруйнувано один з енергоблоків, також пошкоджено інші енергоблоки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-15 12:26:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин