Україна і світ

Віктор Обран – Зеленський запросив прем’єра Угорщини у Київ

Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана запросили до України. У Києві сподіваються, що цей візит відбудеться.

Про це в інтерв’ю Крим.Реалії повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Він зазначив, що був присутнім на зустрічі президента України Володимира Зеленського з угорським прем’єром у межах саміту лідерів ЄС в Брюсселі 9 лютого.

Зараз дивляться

— Це дійсно була зустріч президента України з прем’єр-міністром Угорщини в колі ще декількох лідерів. І дійсно прем’єр-міністр Угорщини першим підійшов до президента України і потис йому руку, – розповів заступник голови ОП.

Жовква розповів, що під час цієї зустрічі Зеленський обговорював з Орбаном, зокрема, євроінтеграційний шлях України.

— Президент України неодноразово запрошував прем’єр-міністра Віктора Орбана прибути в Україну, в Київ. Сісти за стіл і поговорити про всі аспекти, і в тому числі ті, які хвилюють Угорщину.

Ми готові запропонувати свої підходи, як це вирішити. Тому прем’єр-міністр Угорщини запрошений до України, і сподіваємось, що він може бути тут, – сказав Жовква.

Після зустрічі Зеленського й Орбана в Брюсселі угорські ЗМІ повідомляли, що Зеленський запросив очільника уряду Угорщини до Києва. Чи прийняв Орбан запрошення наразі невідомо.

Нещодавно Віктор Орбан відзначився низкою неоднозначних заяв на адресу України. Зокрема він заявив, що “на захід від Угорщини живуть німецькомовні, а на схід – росіяни”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

27 січня МЗС України викликало посла Угорщини “для відвертої розмови” після того, як Орбан заявив, що “Україна, як Афганістан”, є “нічийною землею”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-18 15:11:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин