Україна і світ

Використання іранських дронів-камікадзе говорить, що армія РФ порожня – генерал США

Використання Росією ударних безпілотників Shahed-136 говорить про те, що російська армія порожня – не вистачає військової техніки та особового складу.

Так вважає колишній командувач армії США у Європі генерал-лейтенант Марк Хертлінг.

Напередодні окупанти випустили Україною понад 40 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. До Київської області та столиці направили майже 30 безпілотників.

За останніми даними, загинули п’ять мирних жителів, зокрема й вагітна жінка.

– Армія Путіна зараз порожня, як з погляду військової техніки, так і дедалі більше з погляду особового складу. Армія настільки порожня, що росіянам доводиться звертатися до інших країн, до Ірану за безпілотниками Shahed-136, а тепер і за ракетами, – сказав Хертлінг.

Своєю чергою, Іран заперечує постачання зброї до Росії, але уламки безпілотників знайдені на місцях ударів говорять про інше.

За словами президента України Володимира Зеленського, раніше Росія замовила Ірану 2400 безпілотників Shahed-136. Безпілотники здатні нести високоточні ракети та мають корисне навантаження близько 50 кг.

– Річ у тому, що більшість ракет, які Росія отримає з Ірану, будуть некерованими і вони продовжать бути зброєю терору проти громадян України, – заявив генерал Хертлінг.

За словами президента Володимира Зеленського, з 10 жовтня внаслідок російських ударів по Україні зруйновано 30% електростанцій, що призвело до масових відключень електрики по всій країні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР МО

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-18 16:03:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин