Україна і світ

Військовозобов’язані українки не зможуть виїхати за кордон під час воєнного стану

З 1 жовтня військовозобов’язані українки не зможуть виїхати з країни під час воєнного стану, оскільки на них розповсюджуються такі ж обмеження, як і на чоловіків. Про це заявив юрист Міністерства оборони України Володимир Смілка.

Жінки, які мають відповідні професії, повинні стати на військовий облік. За останніми даними, у списку залишається 14 спеціальностей. Проте до кінця року за невиконання наказу штрафи не передбачені, пояснив він.


– Ми наближаємося до стандартів НАТО. Ми йдемо до них не тільки у зброї, але і в військовому обліку. Він однаковий як для жінок, так і для чоловіків. Вони збирають необхідні документи та звертаються до керівника свого підприємства, направляються у територіальні центри комплектування, – розповів юрист.

За його словами, необхідні документи не відрізняються від тих, які потрібні для військового обліку чоловіків. Це паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтва про шлюб та народження дітей, диплом і довідка з місця роботи із зазначенням спеціальності. Поки українок не штрафуватимуть за невиконання наказу до кінця року, стверджує юрист.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Смілка зазначив, що Міністерство оборони досліджує, чи необхідно робити окремий облік для дівчат і жінок, як організувати медичну комісію, тому варто очікувати на законодавчі зміни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-04 20:41:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин