Львівський портал

Військовослужбовиця заявила про сексуальне домагання під час служби на Львівщині

Військова медикиня Оксана заявила про сексуальне домагання з боку колеги, яких вона зазнала під час служби на Львівщині. За цим фактом жінка подала заяву в ДБР, а ймовірний кривдник самовільно залишив військову частину. Про це вона розповіла журналістам «Слідства. Інфо».

Оксана зазначила, що має досвід служби в зоні АТО. Від початку повномасштабного вторгнення добровільно пішла у військкомат і мобілізувалася як медикиня. Рятувала військових у боях за Лиман, Вовчанськ та Бахмут.

На початку травня 2024 року перед тим, як їхати у зону бойових дій, Оксана разом з іншим військовими свого полку вирушила на бойове злагодження, яке відбувалося на одному з полігонів Львівської області.

6 червня, коли злагодження завершувалося та йшли останні підготування, жінка забирала зі Львова медикаменти, а її колега – військовий водій, віз Оксану назад на полігон.

«Ми їдемо з Сергієм у машині, він починає мені говорити нісенітниці про те, що я маю бути його жінкою, що він давно без сексу. Я йому кажу: “Слухай, у нас в житті всяке може бути. Я маю вийти заміж, я маю народити дітей у перспективі. Мені потрібні нормальні серйозні стосунки, а незрозуміло що”», – згадує Оксана.

Під час цієї поїздки чоловік почав тиснути на неї та прямо казав, що хоче зайнятися з нею сексом. Фрагмент цього діалогу жінка змогла приховано зняти на відео.

«Оксанко, ми ж з тобою вже зустрічаємося. Після цієї стадії іде секс, у будь-якому разі – хочеш ти чи не хочеш. Ну, правильно я тобі кажу? Навіть на мосту ми з тобою могли б кохатися. Давай? Ти навіть не відчуєш», – казав чоловік жінці.

Коли військові виїхали з Новояворівська на Львівщині, Сергій наполіг на тому, щоб вони з Оксаною заїхали на озеро.

«Після того, як він поплавав, ми підійшли на міст, я почала дивитися у воду, а він каже: “Я хочу з тобою сфотографуватися”. Він став біля мене і почав тертися тазом, я розумію, що в людини ерекція. Навколо нікого не було, а я вже налякана. Їдемо. Він сідає в машину, починає говорити, що я його дуже сильно ображаю. Буцім-то він не знає, що йому робити та ми маємо займатися сексом…

А в мене починається істерика і вона проявляється сміхом. З одного боку, людина фізично тебе не зґвалтувала. Але ти боїшся щось сказати, бо невідомо як відреагує. При підвищенні голосу, при різких відповідях», – розповідає медикиня.

Журналісти «Слідства. Інфо» намагалися сконтактувати з Сергієм, однак він не відповідав на дзвінки, а його колеги заявили, що він самовільно залишив частину, після чого його подали в розшук.

Командування планує перевести її разом із Сергієм до іншого підрозділу, пояснюючи це тим, що «розвідувальному полку потрібні морально-психологічно стійкі люди», а обидва учасники конфлікту вважаються «нестійкими».

Оксана також зазначила, що за фактом домагання подала заяву до Державного бюро розслідувань. Нині ж триває розслідування після того, як жінка звернулася на гарячу лінію Міністерства оборони. Наразі справа ще не дійшла до суду. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: «Слідство. Інфо»

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-10 12:50:37