Україна і світ

Військовий оглядач оцінив загрозу потенційного вторгнення з Білорусі

Наразі немає загрози потенційного вторгнення з Білорусі, оскільки там відсутня концентрація військ, необхідна для наступу.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив військовий оглядач Денис Попович.

– Давайте згадаємо ситуацію перед початком вторгнення 24 лютого. Тоді була концентрація російських військ на кількох напрямках. Концентрація військ є прямим свідченням того, що готується напад на тих чи інших напрямках. Поки що ми не спостерігаємо концентрації військ, я маю на увазі сухопутних військ, військ вторгнення з білоруського напрямку. А оскільки зараз такої концентрації немає, то тоді поки що немає сенсу і говорити про якісь прямі загрози, – сказав він.

Експерт закликав українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги, особливо на День Незалежності (24 серпня), оскільки можливі “вітання” від росіян.

– Особливі проблеми нам можуть завдати саме ракетні обстріли, і слід уникати скупчення людей у містах, коли буде це свято, – зазначив Попович.

Як зазначає білоруський опозиційний проєкт Беларускі Гаюн, Росія готується до масованого обстрілу територій України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Про це свідчить те, що окупанти зібрали на білоруському аеродромі Зябрівка близько 14 ЗРК С-400 і близько 60 ракет до них.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-18 20:41:16