Україна і світ

Військовий експерт розповів, для чого РФ запустила по Україні ракету з імітатором ядерної боєголовки

Використання Росією ракет з імітатором ядерної боєголовки може свідчити про те, що в окупантів не вистачає звичайних ракет для завдання масованих ударів по Україні.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив військовий експерт Антон Міхненко.

На запитання ведучих, що хотіла РФ показати використанням ракети з імітатором ядерної боєголовки, Антон Міхненко відповів, що, можливо, окупантам не вистачає звичайних ракет.

Російське командування робить ставки саме на масовані ракетні удари, бо таким чином вони можуть досягти хоч якихось своїх цілей.

– Чому вони стріляють не однією ракетою в одну точку, а намагаються випустити три-чотири, або п’ять? Наше ППО дуже добре спрацьовує. Ми збиваємо понад 50%, 70%, та й навіть 90% ракет. Росіяни думають, що з п’яти ракет хоч одна все ж має потрапити в ціль, – розповів Антон Міхненко.

Крім того, окупанти хочуть виснажити наше ППО, але й в них ресурс виснажується. Тому вони починають використовувати ракети з імітаторами ядерної боєголовки.

Такі ракети є елементом залякування українців.

– РФ також має на меті побачити в польових умовах, як ЗСУ реагують на обстріли такими ракетами. А ще демонструє наших західним партнерам те, що вона готова до застосування ядерної зброї, – заявив експерт Антон Міхненко.


Щодо ситуації на фронтах, то за словами Міхненка, найважчі бої зараз тривають на Донецькому напрямку, біля Бахмута зокрема. Ворог намагається вийти на адмінкордони області. Також продовжується наступ Сил оборони на Херсонському на Запорізькому напрямках.

На думку Міхненка, Бахмут цікавить росіян із політичною метою.

Окупанти втратили єдиний обласний центр, який досить довго утримували – це Херсон. Також ворог втратив значну територію на Харківщині. Всі ці втрати впливають на рішення військово-політичного керівництва РФ.

– Вони мусять щось давати в інформаційному просторі. Якось пояснювати населенню, чому відбуваються відступи, чому програють на різних напрямках. Тому їм важливо показати хоча б якісь досягнення, – розповів Міхненко.

Територіально Бахмут важливий для росіян, бо через нього проходить низка транспортних шляхів. Проте доцільність проведення там воєнної операції у тому масштабі, як це роблять окупанти, на межі з абсурдом, наголошує експерт.

За його словами, немає жодної доцільності для РФ кидати на Бахмутський напрямок таку кількість своїх військових, які стають там просто гарматним м’ясом. І це ще один приклад того, як Росія зневажливо ставиться до свого особового складу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Щодо боїв у зимовий період, то Міхненко вважає, що активних дій не буде, бо погодні умови внесуть свої корективи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-20 14:49:20