Україна і світ

Військовий експерт Френк Ледвідж прогнозує сповільнення темпів війни взимку

З настанням зими війна в Україні сповільниться. Український стиль, що базується на швидкості та раптовості, значно знизить темп. Російські війська під новим керівництвом спробують заморозити позиції та утримати їх.

Про це заявляє Френк Ледвідж, колишній військовий, старший науковий співробітник Портсмутської школи бізнесу Портсмутського університету.

За його словами, зливи та зима перетворять ґрунтові дороги на купи бруду, що зробить їх непрохідними навіть для військової техніки. Маршрути проходження транспорту стануть передбачуваними, і їх буде легше обстрілювати артилерією.

Відсутність листя ускладнить маскування від дронів, а підвищена хмарність ускладнить повітряну розвідку. Озброєння та боєприпаси, зокрема артилерійські снаряди, доставлятимуться довше та в менших кількостях.

Російські війська під керівництвом нещодавно призначеного генерала Сергія Суровікіна, здається, трохи покращили свою хаотичну організацію та операції – є ознаки послідовнішого підходу. Це видно по ракетних ударах на початку жовтня по Києву, каже Френк Ледвідж.

Проте Росія зараз перебуває у стратегічній обороні.

– Тож про нові масштабні спроби Росії захопити українську землю, схоже, не може бути й мови. Українці надто сильні. У жодному секторі Росія не має значної матеріальної чи особистої переваги, не кажучи вже про перевагу три до одного, традиційно необхідну для успішної атаки, – зазначає Левідж.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще один фактор, чому російські війська залишаться на місці, полягає в тому, що нові мобілізовані хоч і поповнюють втрати армії РФ, але нездатні до військових операцій, коли танки, артилерія та піхота працюють разом.

– Єдине, що може зробити погано навчена піхота, яка добре окопалася, – це утримувати позиції, в чому обидві сторони на власному досвіді переконалися в Першій світовій війні. Йде інтенсивна підготовка щодо створення низки укріплених та замінованих оборонних рубежів у рамках підготовки до наступного кроку України, — підсумував Френк Ледвідж.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-10 14:34:56