Україна і світ

Військові відновили зруйновані мости на Харківщині

АрміяІnform неодноразово повідомляла про те, як військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України (окрім інших завдань) відновлюють мости, які були зруйновані внаслідок бойових дій. Держспецтрансівців добре знають на Чернігівщині, Сумщині та Київщині. Лише на території Київської області їхніми руками відновлено тринадцять мостів. Майже відразу після звільнення територій Харківської області тактичні групи шляхо-відновлювальних підрозділів ДССТ приступили до виконання завдань у цьому регіоні.

Днями військові за підтримки місцевої влади та в тісній співпраці з Укравтодором  завершили відновлення трьох мостів на Харківщині.

Незважаючи на обстріли з боку ворога та несприятливі погодні умови, військовослужбовці шляхо-відновлювальних підрозділів ДССТ МО України якісно виконують поставлені завдання. Бо висока якість та стислі терміни відновлення  вже давно стали фірмовим почерком держспецтрансівців. Наші військові працюють без відпочинку, адже розуміють, що від їхньої злагодженої та вчасно виконаної роботи залежить транспортно-логістичне сполучення між громадами і регіонами. Сьогодні й від них дуже залежить забезпечення населення деокупованих територій необхідними продуктами, ліками тощо.

Нещодавно в рамках робочої поїздки Харківщиною Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-майор Богдан Бондар відвідав об’єкти будівництва мостів та подякував військовослужбовцям шляхо-відновлювальних підрозділів за зразкове виконання поставлених завдань.

Під час зустрічі генерал-майор Богдан Бондар наголосив на важливості виконаної роботи, від якої залежить транспортне сполучення та вручив військовослужбовцям відомчі заохочувальні відзнаки.

Наразі  шляхо-відновлювальні підрозділи ДССТ МО України працюють над відновленням  ще трьох мостів, які були зруйновані під час бойових дій на Харківщині. На ввід у експлуатацію цих об’єктів чекають тисячі мешканців. І військові це добре розуміють, тому працюють у режимі 24/7.

Однією з тактичних груп керує заступник командира батальйону – головний інженер підполковник Олег Сомок. Його підлеглі наразі відновлюють капітальний міст, введення в експлуатацію якого дозволить скоротити логістичні шляхи більш як на 50 кілометрів. За словами офіцера, неабияк будівництву заважають погодні умови.

– Завдання – побудувати 30 погонних метрів мостового полотна. Наразі вже забиті палі й триває процес укладання балок мостових конструкцій та арматури. Через раптову відлигу рівень води в річці піднявся більш ніж на метр. Це внесло певні корективи в терміни будівництва. Проте міст буде здано вчасно. Наверстаємо втрачений час за рахунок майстерності, – завірив підполковник Олег Сомок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Олега Феценця

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-18 09:45:18