Україна і світ

Війська РФ могли отримати від Ірану нову партію дронів-камікадзе – розвідка Британії

Росія поновила атаки на територію України, використовуючи іранські дрони-камікадзе Shahed (Шахед). Це може свідчити про те, що агресор отримав нову партію цих безпілотників з Ірану.

Такі дані оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на британську розвідку.

У відомстві звертають увагу на те, що вперше за останні три тижні з’явилися повідомлення про атаки іранських БПЛА на об’єкти в Україні.

– Ці події ще слід перевірити, але цілком імовірно, що Росія вичерпала свій попередній запас із кількох сотень Shahed-131 та Shahed-136 і тепер отримала поповнення запасів, – наголошується в повідомленні.

У розвідці нагадали, що в ніч проти 7 грудня українські військові збили 17 ворожих безпілотників, з них – 14 Shahed-136. Українські офіційні особи повідомили про використання наданих Іраном БПЛА по Запорізькій та Дніпропетровській областях.

У розвідці уточнили, що останнє повідомлення про збиття іранських Shahed-136 в Україні надійшло 17 листопада.

– Якщо інформація підтвердиться, то цілком можливо, що РФ поновила атаки за допомогою нещодавно поставлених БПЛА, – сказано в повідомленні.

Як відомо, українські військові протягом кількох тижнів не фіксували застосування окупантами іранських дронів під час атак. У Повітряних силах ЗСУ припускали, що перша партія безпілотників у РФ закінчилася, з чим і пов’язане їх зникнення.

На початку грудня аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) поінформували, що до Ірану поїхав заступник міністра оборони РФ: ймовірно, за новими дронами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

І в ніч на 7 грудня Росія знову атакувала територію України іранськими безпілотниками Shahed.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-09 12:43:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин